Bao Opskrift
10. February 2022Bao stammer fra Kina og er en dampet bolle som fyldes med en masse lækker fyld af sprøde grøntsager og marineret kød eller tofu. Herhjemme er det også blevet en meget populær ret at lave og faktisk er det ikke noget der kræver det helt store. Retten kommer i et utal af variationer hvad enten man er til kød eller ej, eller hvilke slags grønt man kan lide.
Bao boller
- 2 dl lunkent vand
- 15 gram gær
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. solsikkeolie
- 1 spsk. sukker
- 400 gram mel
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie og sukker og rør rundt. Herefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt, så det bliver æltet godt ud i væsken. Ælt dejen smidig (det er ikke sikkert at alt melet skal bruges, den må gerne være en smule klistret). Lad dejen hæve i en tildækket skål i en 1 time. Del dejen dejen i 10 lige store kugler og rul dem ud, så de bliver ovale. Den ene halvdel af kuglen pensles med olie og så foldes den anden ovenpå, så de ligner halvcirkler. Bollerne lægges på hver deres lille stykke bagepapir og lægges på en bageplade. Lad dem hæve i 1 time. Varm dampkogeren op (de kan også dampes i en gryde med et dørslag). Damp/kog bollerne i 10 minutter.
Fyld
- Hoisin marineret kylling eller pulled pork
- Tyndt snittede grøntsager - gulerod, rød peber, chilipeber, friske koriander, forårsløg
- Sriracha eller chiliolie som dyppelse
Velbekomme!
Teksten på netop denne artikel er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: ankelkæder. Dette gælder teksten på netop denne artikel - tak for dette.