Lasange Opskrift
23. September 2021Lalala laa lasagna.. Lasagne er en favoritret i mange hjem og det er især en ret som mange børn elsker. Lasagne kan bespise en stor familie da det er en ret der hurtigt kan laves og som bare skal hygge sig i ovnen. Lasagne smager skønt og kan varieres og laves i mange afskygninger. Den kan bruges til at snige lidt ekstra grønt i børnene eller den kan piftes op med rødvin, svampe og en god bechamel sovs. Lasagne kan stort set tilsættes hvad man har lyst til og det er kun fantasien der sætter grænser.
Til lasagnen skal der bruges:
- 500 g hakket oksekød
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 stort løg
- Bechamel sovs eller monaysovs
- 2 revne gulerødder
- 1 bouillon terning
- Et skvat mælk
- Lasagneplader
- Revet ost til toppen
- Salt og peber
Hak løg og hvidløg fint og steg det af i lidt olie i en gryde. Tilsæt kødet og lad det brune af. Tilføj de hakkede tomater og en bouillon terning og lad sovsen simre i 10 minutter. Tilsæt så lidt mælk efter behov og smag til med salt og peber og eventuelt andre krydderier. Lad sovsen simre i 20 minutter og tilsæt da de revne gulerødder. Byg lasagnen i et ildfast fad. Start med lidt sovs i bunden, derefter Mornay/bechamel og så lasagneplader. Fortsæt indtil der er nok lag og top til sidst med revet ost. Bag lasagnen i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 30 minutter eller til lasagnepladerne føles møre. Lad den hvile i 10 minutter og server med lidt tomatsalat og flute.
Velbekomme!
Vi takker Perlen Odense for deres støtte til dette tekstindlæg. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af smykker. Derfor er dette tekstindlæg ikke upartisk.