Hjemmelavet Hindbærroulade Opskrift
28. February 2022Hvem elsker ikke et stykke gammeldags hindbærroulade en dejlig lun sommerdag på terrassen? Det er da i hvert fald lige til at komme i sommerstemning af. Roulade kan laves i mange forskellige varianter med bær, nødder, chokolade, flødeskum og så videre.
Herunder kommer der en opskrift på en sommerlig frisk hindbærroulade med marcipan:
- 3 æg
- 125 gram sukker
- 100 gram hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 250 gram friske hindbær
- 2 spsk. sukker til at drysse bunden med
- 50 gram marcipan
- 1 spsk. flormelis
- Frysetørrede hindbær
- 1/2 liter fløde
Sådan gør du:
Pisk æg og sukker luftigt. Herefter sigtes hvedemel og bagepulver og dette vendes forsigtigt i dejen. Dejen må endelig ikke blive pisket for hårdt, da dette kan slå luften ud af bunden. Find en bageplade frem med bagepapir og smør dejen ud til den firkant på ca. 30-40 centimeter. Bunden bages i ovnen i 5-10 minutter eller til bunden har fået en gyldenbrun overflade. Mos imens de friske hindbær. Når bunden er færdig tages den ud og vendes straks over på en stykke bagepapir drysset med sukker. Riv marcipanen og fordel herefter de mosede hindbær og den revne marcipan på den let afkølede bund. . Rul bunden på den lange led og pak den ind i folie, indtil den skal nydes. Inden servering drysses rouladen med frysetørrede hindbær og serveres med let pisket flødeskum.
Velbekomme!
Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Her kan du eksempelvis købe halskæde med bogstav og meget meget andet. Tusind tak for støtten, siger vi.