Gulerodskage Opskrift
23. August 2021Der er ikke noget som en lækker nybagt gulerodskage.
Her kan nogle af os faktisk fristes til at tænke, at det er et sundt valg, når det kommer til kage. Meeeeen den holder nok ikke i længden, en gulerodskage feder nøjagtig det samme som en hvilken som helst anden kage.
Her får du den bedste opskrift på en gulerodskage:
Opskrift til 12 personer
300 gr brun farin
2 dl. planteolie
4 hele æg
275 gr hvedemel
1,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
375 gr revne gulerødder
Ostecreme:
200 gr flødeost
120 gr smør
180 gr flormelis
2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Farin og olie røres godt sammen. Herefter piskes æggene i et af gangen. Alle tør ingredienserne hældes i og det hele røres godt sammen og til sidst tilsættes den revne gulerod.
Det hele hældes i en bradepande på 23x33 cm og bages ved 185 grader i en almindelig ovn i ca 45 minutter.
Ostecreme:
Flødeost, smør, flormelis og vanillesukker røres godt sammen. Herefter fordeles ostecremen oven på kagen, når den er blevet kølig ellers vil cremen smelte og løbe ned af siderne på kagen.
Hvis du er lidt fiks på fingrene, kan du forme nogle gulerødder af fondant. Er du som mig, ikke helt så kreatis, så kan pynten også købes færdig.
OBS: dette indlæg er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Her kan du eksempelvis købe Pernille Corydon, og meget meget andet. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese Perlen Odense