Hvad Er Macarons?
22. September 2021En macaron er en fransk klassisk kage, som er en stor specialitet til kagebordet rundt om i hele verden. De er meget nemme at kende, når du ser dem.
Kagen består af en over- og underdel, hvor der herefter bliver puttet en creme, syltetøj eller mousse imellem. Det helt specielle kendetegn er, at de har en såkaldt 'fod'. Denne får de, når de bager i ovnen, hvor kagen ligesom løfter sig fra bagepladen. Den ligner en lille boblet kant.
De kan laves med et utal af smags- og farvevarianter, men formen forbliver altid den samme.
Rent historisk kan de faktisk dateres tilbage til det 8. århundrede, hvor klostre i Venedig lavede dem. Dengang blev de ikke lavet med forskellige smage og indhold. Det er først kommet til senere hen.
Kagen er meget luftig og utrolig lækker at spise.
Du kan købe dem mange steder, både fra frost og 'fersk'.
Jeg har selv prøvet dem flere gange og dem fra Føtex smager helt fantastisk. De er fra frost og skal tø ligeså stille op derhjemme. Man skulle ikke tro, at noget fra frost smager så godt, men jeg blev overrasket. De er dejlig bløde uden at være smattet selvfølgelig og har også stadigvæk masser af smag.
OBS: Som mærkatet øverst viser, er den ovenstående tekst udarbejdet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Her finder du et imponerende sortiment af kors halskæde mænd, eller utallige andre gode varer. Derfor er teksten på netop denne artikel markeret.