Kanelkage Opskrift
11. February 2021Kanelkage er den perfekte kage at lave til familien, fødselsdagen, arbejdspladsen eller bare til hyggen derhjemme! Den er nem og uden for mange specielle ingredienser - bare herlig!
Det skal du bruge til en medium bradepande:
- 400 g mel
- 400 g sukker
- 125 g smør
- 3 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. natron
- 5 dl kærnemælk (hvis du vil have bruge hele kernemælken lav da et dobbelt portion, resten kan sagtens fryses)
Kaffeglasur:
- 50 g smør
- 125 g flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. kakao
- 4 spsk. færdiglavet kaffe
(For en ekstra snasket kage, plejer jeg at lave dobbelt portion af glasur)
Fremgangsmåde:
Rør den smeltede smør og sukker sammen til en masse. Kom derefter kernemælken i lidt efter lidt. Tilføj til sidst de tørre ingredienser og pisk dejen indtil den har en lækker cremet konsistens. Bag kagen ved 200 grader i ca. 30 min, alt efter hvor høj kagen er. Bliver den for mørk, kan der lægges et stykke sølvpapir over kagen. Når kagen er færdigbagt og kølet af, laves glasuren. Server kagen med lidt friske bær, is eller bare som den er :)
Tip: Det er en god ide at holde øje med kagen, da bagetiden kan variere fra ovn til ovn. Kagen er allerbedst svampet, så det ville være synd at give den for meget! ;)
Velbekomme!
Det indhold du læser i artiklen, er lavet med økonomisk support fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense finder man specielt gerne Pernille Corydon øreringe. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.