Risengrød Opskrift - Nem Og Lækker!
19. February 2021Risengrød er en af de retter som vi danskere især sætter stor pris på at få når vi kommer tæt på julen.
For mange indebære risengrød godt med kanel sukker, en klat smør i midten af risengrøden og en hvidtøl til at skylle det hele ned med.
Det er ikke svært at lave risengrød, så længe man er tålmodig og holder grøden på en lav varme og under godt opsyn.
Til grøden skal du bruge til risengrød opskrift:
- 125g grødris
- 1 dl vand
- 10 dl. mælk (mange vælger at bruge sødmælk da det giver en sødme, men alle mælk kan gå)
- 1 knivspids salt
Kom grødris i din gryde og kog dem først i en dl. vand indtil der ikke er meget vand tilbage, men pas på at du ikke brænder det på.
Tilsæt så din mælk og lad det koge op under omrøring og skru så ned for varmen, så det kun bobler svagt. Hold godt øje med grøden og rør i det jævnligt. Når du ikke røre i det så husk at tage låg over gryden.
Grøden skal koge under svag varme til den er tyk og risene er kogt ordentligt ud så de er helt bløde (ca. 1 time).
Tilsæt salt til sidst lige inden servering og server så med kanelsukker og smør.
Læs: avXperten- har ydet økonomisk støtte til dette indlæg. Der kan du, udover mange andre ting, shoppe varmluft friture. Dette gælder dette indlæg - tak for dette.