Brændte Mandler Opskrift
10. February 2021Hører brændte mandler sig egentlig kun julen til? Nej da.. Hvis du spørger mig er det noget man kan spise året rundt, ligesom risalamande, risengød og flæskesteg med hele molevitten. Men.. tilbage til mandlerne!
Brændte mandler kan laves i mange forskellige afskygninger og der kan tilsættes alverdens lækre ingredienser som giver dem hver deres unikke smagsoplevelse, det er kun fantasien der sætter grænser!
Ideer til smage der kan pifte mandlerne op:
- Den klassiske med kanel
- Lakrids pulver
- Kardemomme
- Havsalt
- Frysetørrede hindbær
- Mørk chokolade osv.
Det skal du bruge:
- 200 g mandler
- 200 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. kanel
- 8 spsk. vand
Hvis du vil tilsætte et krydderi er nu dette skal tilsættes. Tilsætter du havsalt, chokolade eller frysetørrede hindbær, skal det tilsættes til sidst når mandlerne er færdige.
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne (bortset fra dem du vælger at tilsætte til sidst) i en pande og lad det varme op under middel varme. Når sukkeret er smeltet og er blevet til en tynd sirup, tilsættes mandler. Rør jævnligt, for pludseligt går det stærkt. Når sukkermassen begynder at samle sig om mandlerne, skuer du ned for varmen, da der ikke må dannes karamel omkring mandlerne. Når de begynder at karamellisere en smule skal de tages af varmen og hældes over på et stykke bagepapir og adskilles så godt som muligt. Inden de størkner helt, er det her der skal drysses med havsalt, frysetørrede hindbær eller chokolade.
Obs. En omgang brændte mandler er rigtig gode som værtindegave eller til dig selv, bare fordi :)
Velbekomme!
Dette indhold er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet Pernille Corydon ring. Tak til Perlen Odense det betyder meget for os.